Corona: Maak van de nood een deugd

Gepost op LinkedIn op 13 maart 2020

Maak van de nood een deugd

Voila, het is zover. Covid-19 zorgt er voor dat evenementen worden verboden, ontmoetingen en afspraken worden gecanceld, werkgevers gaan maatregelen nemen om zoveel mogelijk mensen van huis uit te laten werken. winkels worden leeg gekocht, scholen geven geen les meer, bars en restaurants gaan tijdelijk dicht. Er beweegt veel momenteel. Ik oordeel niet, het zij zo. De maatschappij wapent zichzelf tegen dergelijke situaties.

Maar van wat nu gebeurt, moeten we kunnen leren. En dan bedoel ik niet alleen op het gebied van virusbestrijding, hygiëne en gezondheidszorg. Dat staat buiten kijf...

De meeste leidinggevenden worden nu geconfronteerd met situaties die nog nooit eerder vertoont werden. Hoe organiseer je de werkvloer wanneer er meer mensen van thuis werken en wat zijn de gevolgen? Voor productieafdelingen wordt er uiteraard anders gedacht dan voor administratieve afdelingen. Eén ding is zeker: Things change.

Voor het ene bedrijf zal er ineens wel kunnen van thuis gewerkt worden -nood breekt wet-, voor het andere bedrijf werd dit al ondersteund, en zal men nu verder die ingeslagen weg volgen. Maar wat voor de K in KMO?

Kleine ondernemingen krijgen te maken met geannuleerde meetings, klanten die interventie afspraken verzetten, en na de eerste dagen chaos valt het uit. Geen werk meer. Wat nu?

Weet dat deze situatie niet blijft duren, we komen hier wel uit, echter het gaat even duren, maar het kan wat pijn doen.

Maak van de nood een deugd! Gebruik deze periode om je af te vragen of je geen nood hebt aan goede software om je administratie te verlichten, je processen te sturen of je klantenbeleving te ondersteunen. Je website vernieuwen, een webshop opstarten, een geïntegreerd kassasysteem gebruiken, een klantenbeheersysteem (CRM) gaan gebruiken, een facturatietool met offertes te gaan gebruiken. Goede software betekent: betaalbaar, op maat, geen investering, volledig geïntegreerd, goed afgeschermd en flexibel naar de toekomst toe.

Ik kan je daarbij helpen. Veilig, op afstand, via online meetings en calls. Wil je goede en totaal geïntegreerde software (ERP) voor je onderneming? Neem gerust contact op voor een gratis presentatie van de Odoo bedrijfs app van op een veilige afstand.

www.varoconsult.be - roeland@varoconsult.be